Er du kreativ?

This post is also available in: enEnglish

Esther’s Fredagsblog den 11. august 2017

Jeg har en veninde, som er meget kreativ. Hun kan både male og tegne, fotografere og lave grafisk design (bl. a. kreerer hun nogle smukke hjemmesider). Oven i dette kan hun også skrive sangtekster og komponere musik. At hun samtidig er en fantastisk salsadanser gør hende ikke mindre kreativ. Og hov jeg glemte helt at nævne, at hun også laver fremragende og meget dekorativ mad.

Jeg har altid gerne ville være kreativ, men jeg kan hverken male eller tegne, og mændene står ikke ligefrem i kø for at danse med mig ved salsastederne.

Hvad er det, som gør folk kreative? Er det arv? Eller er det noget tillært?

På et tidspunkt spurgte jeg min venindes forældre, om de også var kreative. Det måtte de svare nej til, men det kom dog frem, at min venindes bedstefar også havde malet. Så måske kan kreativiteten springe et led over?

Eller er det mon sådan, at vi alle sammen har et kreativt gen eller andet sted, som vi så kan vælge at bruge, hvis vi opdager det – eller andre opdager det for en.

Kunne jeg mon alligevel have udviklet min kreative side, hvis jeg var fortsat med at tegne de ubehjælpsomme tegninger, som jeg kreerede efter skoletid? Tegninger, som altid var en del af en historie, som foregik inde i mit hoved. Eller var de mon snarere (som jeg selv tror) en slags selvterapi som reaktion på, hvad jeg oplevede i min hverdag?

Se det er der ingen der ved. Sandheden er i hvert fald, at hvis jeg på et selvudviklingskursus bliver bedt om at tegne eller male noget – eller måske lave en collage – ja så kan jeg ikke få det til at gå hurtigt nok med at blive færdigt. Det bliver da også gerne derefter. Når alle de andre deltageres værker bagefter beundres ved den afsluttende “udstilling”, bliver der gerne kigget med lidt medfølende øjne på min produktion.

Så jeg må nok konstatere – at kunstner på den vis er jeg i hvert fald ikke.

Jeg tror dog på, at der er et frø inden i os alle sammen, som venter på at blive vandet, så det kan folde sig ud i fuldt flor – blomstre – sætte nye frø – som måske så oven i købet breder sig som i en have.

Kreativitet kan vise sig på alle måder:Kvinden, som til alle selskaberne fremtryller den ene lækre middagsret efter den anden. (“Nej – det er da ikke noget – jeg fulgte jo bare en opskrift”)
Eller manden, som elsker at bage og lave nye eksperimenter med at putte forskellige anderledes ting i sine brød og sine kager (“Se min kære kone – hvor god jeg er”)
Børnene, som har lavet et fantasislot ud af Legoklodser
Eller hende, der endelig gerne ville have været blomsterbinder, men fordi hun tjener bedre på et job som HR-medarbejder – kun glæder os andre med dekorationer
Og dem, som er gode til at strikke eller sy

Ja – vi er alle sammen kreative – på hver vores måde.

Hvad er DU kreativ med?

Min føromtalte veninde hedder Heidi Sinnet og har virksomheden Stylize (www.stylize.dk)

Mini CV for Heidi Sinnet:

2002  Grafisk Designer Seminariet for Formgivning
1999   Multimediegrafiker Roskilde Tekniske Skole
2010   Reikihealer hos reikihealer.dk
2004   Feng Shui-konsulent Dansk Feng Shui
2009   Interior Designer Rhodec International
2005   Serigrafi og udtryk v/ kunstner Inger Lam
2005   Louiz Saloner f. kreative iværksættere
2004   Iværksætterkursus EVU
2004   Maleri & Collage kursus hos billedkunstner
2004   Photoshop, InDesign Softworld
2003   Salg/kommunikation/coaching Goodwill
1997   Form & Design Kreaktivskolen

 

Som I kan læse mere om inde på hendes websites www.stylize.dk tilbyder Heidi Sinnet at lave grafiske opgaver og at male bestillingsmalerier. Hun har også en hel del andre flotte malerier til salg, hvoraf I kan se nogle af dem på hendes hjemmesider.

Heidi ved rigtig meget om indretning – og hun kan rådgive dig både på kreativ og æstetisk vis, så dit hjem bliver smukt på den måde, som du vil have det bedst med. Da hun også er uddannet Feng Shui konsulent (læs mere om Feng Shui her:  http://www.stylize.dk/stylize/feng-shui ), kan hun også hjælpe dig med at få energierne til at “spille” på den mest harmoniske måde til glæde for alle områder i dit liv.

Skal du giftes eller holde konfirmation, eller trænger du blot til at få opdateret dit 4 år gamle Facebook profilfoto – kontakter du bare Heidi Sinnet. Hun giver dig gerne et godt tilbud på fotoarbejde.
Se mere på Heidis anden website: www.stylize-photography.com

Ja som I også kan se i den lille youtubevideo nederst på her på min blog, er Heidi yderst kreativ, og hun har formået at gøre det kreative til sin levevej. Dette beundrer jeg hende meget for. Tænk at turde hoppe uden sikkerhedsnet – at vove at turde noget, fordi man brænder for det. Er det ikke lige sådan, at vi alle i virkeligheden gerne vil have det?

Disse afsluttende ord lægger op til min næste blog, som kommer næste fredag – altså fredag den 18. august 2017:

Tillader du dig selv at få det optimale og bedste ud af DIT liv?

Du er velkommen til at give dit besyv med i kommentarfeltet. En livlig debat er altid fin. 🙂

Du og/eller din virksomhed kan også blive præsenteret her på min blog. Det er op til dig, om det skal være en skriftlig omtale med foto eller en videopræsentation eller begge dele.

Skriv til Esther Økær på info@estherøkær.dk eller info@estheroekaer.dk og få et tilbud.

 

Og her følger præsentationsvideoen med Heidi Sinnet,  www.Stylize.dk

(Bloggens indhold og video er IKKE sponsoreret/contents of the blog and video have NOT been sponsored)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *