Reiki

Hvad er Reiki?

Reiki går langt tilbage i den tibetanske buddhismes historie, og Reiki er kommet frem igen i vores nuværende kultur over hele verden via denne legende:

Reikis “genopstanden” starter i midten af 1800-tallet, hvor Mikao Usui var præst og leder af det kristne Doshisha University i Kyoto, Japan. Hans elever blev ved med at spørge ham, hvordan Jesus dog var i stand til at helbrede, når andre ikke kunne. Dette spørgsmål tog Usui tsom en personlig udfordring. Efter at have sagt sin stilling op på universitetet, begyndte han at lede efter sine svar på University of Chicago, hvor han havde modtaget sin doktorgrad i kristen teologi. Her kunne han kke finde nogle svar om helbredelse ved håndspålæggelse.

Mikao Usui studerede de gamle kinesiske hellige skrifter, hvorefter han rejste til Nordindien og fortsatte sin søgen. Da han vendte tilbage til Japan, opdagede han nogle gamle symboler i de buddhistiske Sutraer. De viste sig at indeholde nogle af svarene på hans spørgsmål.

Han rejste til det hellige bjerg KURIYAMA, lige udenfor byen Kyoto, og mens han vendte sig i østlig retning, udlagde han 21 sten og begyndte en tid med meditation, faste og bøn. Hver dag tog Usui en sten op og bad Gud om en åbenbaring og forståelse af sanskrit-symbolerne i de buddhistiske Sutras.

På fastens sidste dag bad Usui Gud om at svare på hans bøn. I samme øjeblik så han en lysstråle komme farende imod ham som et lyn. Lysstrålen ramte ham midt på panden og slog ham bevidstløs i jorden. Han troede først, at han var død. Pludselig så han masser af farvede bobler i lyserød, blå, lilla og i alle regnbuens farver, og Sanskrit-symbolet viste sig foran hans øjne i guld. Usui udbrød: “Ja, nu husker jeg”. Alt dette forunderlige var starten på Usui’s naturlige healingsmetode – den metode, som vi kender som Reiki.

Legenden om Mikao Usui fortsætter med, at han på vej ned af bjerget skar den ene fod på en sten. Han første hånden ned til foden, som helede fuldstændigt op. Han fortsatte med at heale og helbrede folk, der forbavsedes over, at han kunne fjerne smerter og sygdomme. De mennesker, som han helbredte, lagde mærke til, at hans hænder blev varme, når han rørte ved dem.

Dernæst gik Usui til Kyotos slumkvarter for at hjælpe og heale de fattige og tiggerne. Her tilbragte han 7 år med behandling og healing af de syge. Han opdagede imidlertid, at nogle af de samme mennesker, som havde modtaget healing, kom igen og igen. Han blev klar over, at disse mennesker havde valgt at tigge, og at de anså verden for at være for besværlig at leve i – en verden, der krævede for meget selvdisciplin. Ved denne lejlighed indså han, at Reiki skulle forandres, hvorefter han udgav Reikis 5 grundlæggende principper, som er:

 1. i dag vil jeg være taknemmelig;
 2. i dag vil jeg være ubekymret;
 3. i dag vil jeg være uden vrede;
 4. i dag vil jeg være ærlig over for mig selv;
 5. i dag vil jeg være kærlig og ærbødig overfor alt levende.

Mikao Usui fik  i løbet af årene 18 disciple, som rejste rundt med ham i Japan, og inden han døde, indviede Mikao Usui Chujiro Hayshi til Reiki-stormester. Han blev senere læge og byggede en Reiki-klinik i Kyoto. Inden sin døde, indviede han Mrs Hawayo Takato til Reikistormester. Inden hendes død i 1980 havde hun indviet 22 til Reikimestre.
Der findes nu flere organisationer, som alle stammer fra denne originale gruppe. Bl. a. er stifteren af “The Blue Lotus”, Gina Allan Evans også i direkte linie fra Mikao Usui.

Reikihealing

Nogle af fordelene ved denne healingsform:

 • Reiki kan virke afstressende og afspændende
 • Reiki tager altid udgangspunkt i dit behov
 • Reiki kan heale hele mennesket – det vil sige: holistisk på krop-sind-ånd
 • Reiki kan forene dig med den universelle livsenergi
 • Reiki kan sætte gang i kroppens naturlige evne til at heale sig selv
 • Reiki kan virke oplivende på både kroppen, det mentale og det sjælelige plan
 • Reiki kan genoprette din spirituelle balance og medføre indre ro
 • Reiki  kan afbalancere dine energier på det fysiske plan
 • Reiki kan forløse blokeret energi (bl.a. også traumer)
 • Reiki  kan sætte gang i din egen personlige udvikling

Reikihealing – et godt værktøj imod stress

Stress er noget mange mennesker har tæt inde på livet – både i mindre og større grad. Vi har travlt med at nå både karriere og privatliv, og vi skal helst have gang i 3 ting på en gang.

Hvis dette tager overhånd, og du ikke i tide opdager, at du er ved at “gå ned med stress”, kan det gå meget galt – med lang sygemelding til følge.

Reikihealing healer blidt på alle planer og hjælper dig med at føle dig afspændt og ustresset, så du bliver parat til livet igen. Ligesom vores energilag rundt om kroppen påvirkes negativt af stress, hvorved der opstår en form for “slid”, kan dette energilag også påvirkes positivt ved hjælp af f. eks. reiki. Kroppen har en naturlig selvhealingsevne, der sættes i gang, når energilaget påvirkes af healing.

Du kan evt. kombinere healing med intuitiv coaching; NLP, tankefeltterapi/EFT. Klik og læs mere her: “Reikihealing” – ligesom mindfulness og meditation har en god effekt mod stress. Klik og læs mere her: “Mindfulness og Meditation”

Kontakt

Esther Økær
E-mail: esther@reikihealer.dk
Telefon: 60 64 35 50

(Læg en besked, hvis jeg ikke svarer. Så ringer jeg hurtigt tilbage)