Åh nej – nu regner det igen

Efter en lang og utraditionelt varm sommer, kan vi nu mærke efterårets ånde. Jeg spurgte en kvinde i dag, hvad jeg skulle skrive om i min blog. Hun var slet ikke i tvivl: “Skriv om regnen. Skriv om, hvordan folk altid beklager sig, når det regner.”

Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr
Se – jeg tror, at jeg vil vove at gå et skridt videre og skrive om vejret i det hele taget. Hvis vi ikke har noget at tale om, kan vi jo altid tale om det – ik’?

“Åh – nej nu regner det igen”
“Uh – det blæser – jeg fryser og er lige ved at vælte”
“Sikken rædsom kulde – jeg fryser endnu mere nu”
“Pyha – hvor er her dog forfærdelig varmt – jeg sveder”

Om at være klædt på udvendigt og indvendigt
For mig er der ikke noget, som hedder dårligt vejr. Det hele handler om at være klædt på til vejret. Her mener jeg ikke kun tøjet – men også indvendigt. For hvad nytter det, hvis du har det dyre heldragts regntøj på – men alligevel går og bander højt over vejret? Nej – i stedet for at brokke dig over vejret – så prøv:

  1. at klæde dig på, som vejret inviterer dig til
  2. at acceptere, at lige nu er vejret sådan her, og det kan du ikke ændre på
  3. at være til stede i vejret
  4. at være taknemmelig over, at du overhovedet får lov til at opleve, hvordan vejret er i dag

Se muligheder i stedet for forhindringer
Vejret afstedkommer ofte, at folk forhindrer dem selv i nogle fantastiske oplevelser. Jeg vil lige understrege, at jeg ikke siger, at vi skal trodse alt vejr og bevæge os ud selv i livsfarligt vejr. Der er forskel på at være en eventyrlysten og at være dumdristig. Nej – jeg taler om, at vi nogle gange nægter os selv nogle eventyr, fordi vi ikke har opdaget, at det at gå rundt i en småregnende skov  kan være et eventyr i sig selv. Synsindtrykkene – duftene – lydene – og ikke mindst følelsen af at mærke, at du er i live.

Mindfulness, varm kakao og boller
Og efter sådan et regnvådt eventyr i efterårsskoven, kommer du hjem fyldt med mindfulness i dit hoved – glæde i dit hjerte – kastanjer og kogler i dine regnfrakkelommer – og så er det rart, at der er noget, der hedder varm kakao og boller med smør.

Hav en fantastisk (og eventyrlig) weekend – Livet venter på dig!

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.