Bare i dag vil jeg vise kærlighed og respekt for alt levende

Bare i dag vil jeg være ubekymret
Bare i dag vil jeg være uden vrede
Bare i dag vil jeg være taknemmelig
Bare i dag vil jeg være ærlig over for mig selv og andre
Bare i dag vil jeg vise kærlighed og respekt for alt levende

I de sidste uger har jeg skrevet om Mikao Usui’s 5 Universelle Principper, der kan hjælpe os til at leve i harmoni med os selv og andre. Vel og mærke ved, at vi vælger at leve efter principperne igen og igen og igen – dag for dag – skridt for skridt.

Det sidste Universelle Princip handler om at vise kærlighed og respekt for alt levende.

Vores forældre
Lad os starte her. Starte med at være kærlige og respektere vores forældre. Jeg er klar over, at mange har dybe traumer fra deres barndom pga. deres forældre. Jeg har flere gange haft klienter siddende overfor mig, der føler mere had end kærlighed. Derfor kan det være problematisk at vise kærlighed og respekt overfor dem. MEN – hvis du ikke kan finde bare en lille bitte ting hos dine forældre, som du kan elske og respektere – så er der i det mindste altid én ting, du kan være taknemmelig over: Det var dine forældre, der gav dig livet! Om de så ikke har givet dig noget som helst mere, så har de da givet dig det. Uden dem sad du ikke her nu og læste min blog (eller noget som helst andet i øvrigt).

Andre mennesker
Det er vigtigt at huske, at vi alle har noget at byde på. Nogle mennesker er bare mere tydelige at få øje på end andre. Men selvom du måske mener, at kasseekspedienten i supermarkedet ikke er så hurtig til at slå varerne ind på kasseapparatet, så berettiger det dig ikke til at at skælde ud. Alle mennesker fortjener medmenneskelig respekt. Og selvom det går langsomt, så hjælper hun dig faktisk med at få alle varerne checket ordentligt ind. (Hvis du mener, at du selv er bedre, er der måske en selvbetjeningskasse).
Husk også, at andre mennesker kan være med til at lære dig vigtige lektier i livet. Det er ligegyldigt om de er unge, gamle, rige eller fattige. Alle kan de være med til at give dig erfaringer og hjælpe dig med at gro. Det er også værd at vise respekt og kærlighed overfor.

Andre levende væsener
Når vi snakker om at vise respekt og kærlighed over for alt levende, skal vi heller ikke udelukke dyreverdenen og planteriget. Jeg taler her ikke for eller imod veganere, vegetarer eller kødspisere. Det er vigtigt at respektere, at andre selv vælger, hvad de har lyst til eller behov for at spise. Samtidig er det bare også vigtigt at sørge for at behandle dyrene og planterne ordentligt. Selvom planter ikke har en højere intelligens, skal de ikke tages for givet. også de er nødvendige for vores “system”.

Alle er en del af helheden
Vi har alle vores egen lille andel i at få hele vores “system” til at køre rundt.

Det gælder også dig selv. Husk at vise dig selv både respekt og kærlighed. Du er også vigtig!

Og husk, at du hele tiden har valget – igen og igen og igen – dag efter dag.

Hav en fantatisk weekend – Livet venter på dig!

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook her

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.