If it doesn’t kill you – it makes you stronger (DK)

Første gang jeg hørte dette (måske efterhånden noget forfloskede) ordsprog, syntes jeg, at det var barskt og lidt uhyggeligt. Uden dog at skulle gå for meget ind i min forhistorie – har jeg dog erkendt mange gange, at det er sandt: “hvis man ikke dør af det, så bliver man stærkere”.

Hov – jeg klarede det alligevel
Du går igennem et livstraume – og du tænker: Dette her – det klarer jeg aldrig. Hvordan skal jeg komme ud på den anden side og nogensinde blive glad igen? – Men lige pludselig har du alligevel fået kæmpet dig ud på den anden side. Det har måske kostet dig nogle store eller mindre smertefulde ofre, men du opdager pludselig: “Hov – det klarede jeg egentligt meget fint – og jeg har det jo faktisk godt igen.”

Mod
Ofte kræver det et stort mod og en stærk kerne at komme helskindet igennem og ende op med at være blevet stærkere.

I min nære omgangskreds er der mange stærke mennesker – bl. a. mennesker, som er blevet stærkere ved at være udsat for hård og livstruende sygdom.

Modige mennesker, som f. eks. hende, der var indlagt i karantæne med livsfarlige bakterier og først bagefter fik at vide, at der havde været stor risiko for, at hun ville dø af det.

Og hende som trodsede cancer og komplikationer fra canceren og deltog i et 46 km langt stafetløb. For begge kan siges, at de tænker mere på andre end på dem selv. Det at have næsten pustet til døden, har gjort dem stærkere og mere modige.

Men også de har været igennem den tunnel, hvor de har tænkt: Det her kan jeg ikke holde ud – det klarer jeg aldrig.

Der er ingen døde
Vi kommer alle igennem denne tunnel – måske op til mange gange i vores liv. Det sker især ved store livskriser og store forandringer i livet – f. eks. skilsmisse, tab af en elsket person, stress eller afskedigelse.

Jeg husker engang, hvor jeg var ansat i et firma, der gik konkurs.

En af de andre havde både kone og børn, som han skulle forsørge. Jeg spurgte ham, hvordan han havde det:
“Fint, svarede han – “Det er jo kun penge – der er ingen døde”.

Hvordan har livet mon gjort dig stærkere?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og vær sikker på at få læst alle mine blogindlæg

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

‘(Bloggens indhold er ikke sponsoreret/contents of the blog have not been sponsored)

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.