Er dit glas halvt tomt?

 

Esther’s Fredagsblog
Synes du også altid, at du bliver bombarderet med “bad news”?

Når vi tænder for Nyhederne eller ser overskrifterne på vores avis-apps – bliver vi væltet omkuld af negative nyheder. Vi bliver hele tiden mindet om, at vi lever i en utryg verden, fyldt med krig, terror, vold og had på kryds og tværs. Det kan ind imellem være svært at hitte rede i, hvem der er de gode, som vi skal “holde med”, og hvem der er de onde, som vi skal tage afstand fra.

De dårlige nyheder har taget så meget overhånd, at vi helt er holdt op med at se skoven for bare træer. Vi lægger ikke længere mærke til alle de positive og gode nyheder – men ser kun de mørke og truende.

Jeg er selv faldet i den fælde. Det sidste jeg gør, inden jeg slukker lyset for at sove, er ofte  at checke min mobiltelefon for de sidste nye dårlige nyheder. Tænk, hvis jeg skulle gå glip af et skuddrama. Det vil sige, at jeg er godt fyldt op af dårlige nyheder, inden jeg når drømmeland.

I dag var jeg med en veninde i “Mystikkens Univers” for at høre et foredrag med Ingelise og Steen Landsy om den kollektive karma. Foredraget var indsigtsfuldt og interessant og fik mig til at erindre “Den positive Radioavis” fra Radio Lotus, som Ingelise og Steen nævnte.

Ligesom Ingelise og Steen Landsy var jeg også morgenvært på Radio Lotus i 7 år (fra 1993-2000). Radio Lotus sendte live kl. 7-8 hver morgen, så vi skulle tidligt op og være morgenfriske kl. 6. En af de vigtigste opgaver, når vi mødte op med morgenøjne på Nannasgade, var, at vi skulle gennemgå alle morgenaviserne. Vi skulle finde så mange posistive nyheder, som overhovedet muligt,

Selvom verden også den gang var fyldt med dårlige nyheder – lykkedes det os rent faktisk at finde så mange positive nyheder i aviserne, at vi kunne læse en lang positiv radioavis op for vore lyttere. På den måde fik både de og vi en positiv start på dagen.

Tak til Ingelise og Steen, fordi de mindede mig om Radio Lotus’ positive radioavis.

De positive nyheder findes faktisk også – måske ikke blandt de øverste top-overskrifter – men de ER der stadig. Jeg siger ikke, at vi pludselig skal lukke øjnene for livets realiteter – men blot huske på også at give os tid til at finde det positive. Det gælder ikke kun nyhedsformidling – men i det hele taget, at vi træner  i at se glasset halvt fuldt i stedet for halvt tomt

Jeg selv vil starte med at lukke ned for nyhederne inden sengetid. Se – en hel ny og mere positiv verden åbner sig pludselig.

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

bloggen er ikke sponsoreret

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.