Esther Økær

Ejer af firmaet Munay by Esther Økær

Reikimester lærer, Reiki healer, Inka healer og Spirituel Coach

27 års Reiki erfaring – 24 år med Reiki healer uddannelse i traditionel Reiki 

Biografi

(Se uddybende CV længere nede)
Da jeg som 30-årig startede bevidst på min spirituelle rejse i 1990, havde jeg ingen anelse om, hvor den ville føre hen, og hvor lang den ville blive.

Jeg havde heller ingen anelse om, hvor bumpet og fyldt med dybe huller vejen ville være ind imellem – dette rent bogstaveligt på ”El Camino” i 2003. Og da jeg opdagede alle disse bump og dybe huller, vidste jeg heller ikke, at de bare ville være med til at gøre mig endnu stærkere og et mere helt menneske.

Om at holde fast i det sikre 
Se – efter min kedelige studentereksamen, uddannede jeg mig til Engelsk Korrespondent, hvilket bl.a. førte til  flere stillinger som direktionssekretær i små og store udenlandske og danske virksomheder.

I begyndelsen efter min uddannelse til Reikihealer i 1997 og Reikimester i 2000, havde jeg min selvstændige virksomhed ved siden af min karriere inden for det tungere erhvervsliv.

Jeg skulle igennem en hel del år som delvis karrierekvinde/delvis selvstændig, før det endelig gik op for mig, at jeg skulle følge mit hjerte i stedet for min bankkonto. Dette blev yderligere understreget ved hjælp af en kraftig nedtur med stress. Så følte jeg mig endelig klar til at være 100% selvstændig og dermed have min eneste indkomst fra mine uddannelser i Reiki og Soul Body Fusion samt mine sessioner i traumeterapi, healing, coaching mm. Kort inden springet havde jeg dog også et hjertejob på et plejehjem, hvor mit eneste fantastiske arbejde var at underholde de ældre.

Det magiske ved at give slip
Det sjove var, at i det øjeblik, jeg gav slip på at have et fast lønmodtagerjob ved siden af mit firma, begyndte det at strømme til med flere klienter og kursister end nogensinde før.

Var min uddannelse og mine karrierejobs indenfor erhvervslivet så spildt? Nej – det var de i hvert fald ikke. De har givet mig erfaring i at kunne omgås alle type mennesker og både kunne gebærde mig med sproget indenfor store koncerners og på plejehjem i samvær med ældre. Samtidig er jeg også i stand til at tilbyde kurser og sessioner på engelsk – og jeg kan selv klare det meste af mit administrative arbejde.

Det handler altid om at have tillid og at være i flow. Et godt råd til dig, som stadig tøver med at springe ud i at være selvstændig.

Krystaller, meditation, Creating Seven Tools og Radio Lotus
Jeg startede med at arbejde med krystaller, sten, Creating Seven Tools læs mere her.
Herefter fik jeg travlt med at tage uddannelser og kurser, så jeg kunne blive klædt så godt på som muligt. Meget af min brede viden fik jeg under mine 7 år som journalist og studievært på Radio Lotus, hvor jeg mødte og interviewede mange spændende mennesker både fra Danmark og udlandet.

Bøger
Naturligvis læste jeg et hav af bøger (=læser), hvoraf mange har fået en stor betydning for mig: Bl. a. ”Den niende indsigt” af James Redfield, ”Zero limits” af Joe Vitalis, ”Illusioner” af Richard Bach, ”Indvielse” af Elizabeth Haich, ”Heksen fra Portobello” af Paulo Coelho, “Inkatraditionen” af Anna Sotherington, “Inkaindvielsen” af Elizabeth Jenkins og mange mange flere.

Reiki healing og Reiki uddannelse
Efter selv at have oplevet Reikis tranformerende kraft, tog jeg så i 1997 så det første store spring og blev initieret til til de grundlæggende grader. Jeg fik lavet min første hjemmeside og var først rædselsslagen for, om jeg mon ville kunne klare at have klienter i behandling og terapi. Men – stor var min overraskelse og taknemmelighed, da det viste sig, at de klienter, jeg tiltrak, havde udfordringer, der lignede dem, jeg selv var kommet helskindet og stærkere igennem 5-10 år tidligere.

I 2000 blev jeg indviet til Mester og Mesterlærer, hvorefter jeg kunne starte min egen Reikiskole og indvie/initiere andre til Reiki’s smukke Univers. Hver gang, jeg har hjulpet endnu et holdt et Reikikursus, er jeg dybt taknemmelig og ydmyg. For det er stort. Og jeg er kun kanalen for dette store fantastiske.

Inkatraditionen
Under flere af mine shamanistiske trommerejser blev jeg ved med at støde på den samme shaman, der lagde panden imod min. Jeg kunne ikke finde ud af, hvad det betød, så jeg googlede det. Dette førte mig videre til en række workshops indenfor Inkatraditionen i 2016. Underviserne på Inka-kurserne var Juan Núñez del Prado og hans søn Ivan Núñez del Prado. Jeg læste bøger om traditionen (se under “Bøger”), som gjorde mig endnu mere ivrig.

El Camino 2003 – indvielsesrejse
Min pilgrimsvandring i 2003 på ”El Camino” i Nordspanien gav mig nok de allerstørste udbytte i mit liv til dato (bortset fra fødslen af mine to fantastiske sønner). Efter denne hårde, men dybt transformerende vandring – var jeg pludselig (og jeg mener pludselig) i stand til at nyde mit eget selskab 100% – i stedet for en evig og udmattende rejse fra det ene mere udfordrende parforhold til det næste. Nu var det pludselig ok at være alene i min egen hule (uden dog at være transformeret helt om til at være eneboer).

Da jeg kom hjem fra min pilgrimsvandring, følte jeg mig som nyfødt, men det var dog ikke ensbetydende med, at jeg pludselig var mindre målskive for udfordringer af den ene eller anden art.

Nordamerikansk shamanisme – Visionsøgning 2010
Shamanismen vil også altid have en stor plads i mit hjerte og være til stede i mine behandlings- og undervisningsformer. Jeg har været på mange shamanistiske kurser, på mange sjælehentningsrejser udover, at jeg har været gravet ned i et mørkt hul i 12 timer og har været alene på visionssøgning i 3 døgn uden mad. (Jo, min slogan kunne godt være: ”If it doesn’t kill you, it makes you stronger”).

Peru – indvielsesrejse 2017
Inka traditionen byder på en række enkle og dog både dybe og transformerende teknikker og healingsformer, og jeg blev indviet til Paqo. Dette blev afrundet i september 2017, hvor jeg var med på en transformerende indvielses- og pilgrimstur til Peru, hvor vi besøgte  energifyldte steder i Peru og modtog indvielser. Jeg havde her den glæde igen at blive undervist og indviet af de to herrer Juan og Ivan Núñez del Prado. Den sidstnævnte indviede mig og underviste mig til selv at kunne give Paqo Chumpi-indvielser – aktivering og beskyttelse af energilegemet. Både Juan og Ivan opfordrede mig til at benytte alle teknikkerne fra Inkatraditionen sammen med Reiki – både i forbindelse med healing og på mine kurser.

Meditation og Mindfulness

Jeg har været aktivt mediterende dagligt siden 1993, hvor jeg blev initieret til transcendental meditation. Siden da er jeg blevet initieret til en speciel hinduistisk meditation, hvor jeg benytter en mala med 108 perler, og jeg har suppleret med flere andre uddannelser indenfor meditation og mindfulness. Derfor tilbyder jeg også kurser og grupper indenfor dette. På det personlige plan havde jeg selv glæde af i forbindelse med min stressperiode i 2010.

Coaching
Jeg er certificeret Coach (2013), så jeg benytter “normale” coachingteknikker, men da jeg samtidig er en spirituel og intuitiv coach, kommer det også til udtryk i min coaching. Det vil sige, at jeg kan kanalisere og modtage beskeder, som jeg videregiver til dig under min coaching.

Hvad nu?
Ja – som sagt – min bevidste spirituelle rejse startede i 1990. Og den fortsætter naturligvis – for livet er en udviklingsrejse!

Jeg ønsker at være med til at gøre en forvandlende og positiv forskel for så mange som muligt. Jo mere det enkelte individ udvikler sig på indre planer i denne spændende tid – jo mere er vi med til samlet at transformere verden! Og så er det ikke en gang en overdrivelse.

Tilbage til forsiden

 CV for Esther Økær

 • Reiki healer uddannelse
  Reikimester og Reikimesterlærer (2000) traditionel Usui metode
 • Esther Økær har tilbudt sin Reiki uddannelse siden 2000 læs mere her
 • Reikihealing og Inkahealing
  Reikihealer (1997)
 • Inkahealing i København og Peru 2016/2017 (Juan Núñez del Prado og Ivan Núñez del Prado)
  Coach
  Certificeret Coach, NLP Huset (2013) og Spirituel Coach læs mere her
 • Metasundhed
  Grundkursus i 2013 hos Heilesen & Mygind
  Diverse andre kurser indenfor alternativ behandling
  2001-2020


Meditation og Mindfulness underviser læs mere her

Jeg har selv modtaget meditation og mindfulness undervisning fra:
Gyda Tunyogi, Amma, Ole Blenkov, Svend Trier, Lahka Lama, Annette Carlström,  Shri Vasudeva,  Chris Lüttichau m. fl

 • Kalachakra indvielse (Gina Allan Evans)
  Bodhisattva indvielse (Gina Allan Evans og Lahka Lama)
  White Tara indvielse (Lahka Lama)
  Green Tara indvielse (Lahka Lama)

Blogger  på Esthers blog om spiritualitet og personlig udvikling læs mere her 

Blogger  på Levlykkeligt.dk læs mere her

Radio Lotus vært (1993-2000)

Namaste

Reikimester, Traumeterapeut, Healer og Coach Esther Økær

Følg Reikihealer.dk by Esther Økær

Følg Reikihealer.dk på Facebook

Kontakt Esther Økær her

Virksomhedsnavn: Munay by Esther Økær
CVR. nummer: 25447905

Adresse: Hegnsgården 1, 2670 Greve
Kursuslokale: Hundige Strandvej 111, 2670 Greve

Jeg bestræber mig på at besvare emails hurtigt. Husk at checke dit spamfilter, hvis du ikke har modtaget en svarmail fra mig indenfor 24 timer på hverdage.
Hvis du har afsendt din e-mail til mig i en weekend eller på en helligdag, vil jeg besvare mailen senest den nærmeste hverdag