Mikao Usui – foto fra Wikipedia

Reiki legende om Mikao Usui

Reiki går langt tilbage i den tibetanske buddhismes historie og blev “genfundet” via denne legende:

Mikao Usui (1865-1926) var præst og leder af det kristne Doshisha University i Kyoto, Japan. Hans elever blev ved med at spørge ham, hvordan Jesus dog var i stand til at helbrede, når andre ikke kunne. Dette spørgsmål tog Usui som en personlig udfordring. Efter at have sagt sin stilling op på universitetet, begyndte han at lede efter sine svar på University of Chicago, hvor han havde modtaget sin doktorgrad i kristen teologi. Her kunne han kke finde nogle svar om helbredelse ved håndspålæggelse.

Mikao Usui studerede de gamle kinesiske hellige skrifter, hvorefter han rejste til Nordindien og fortsatte sin søgen. Da han vendte tilbage til Japan, opdagede han nogle gamle symboler i de buddhistiske Sutraer. De viste sig at indeholde nogle af svarene på hans spørgsmål.

Han rejste til det hellige bjerg KURAMA YAMA, lige udenfor byen Kyoto, og mens han vendte sig i østlig retning, udlagde han 21 sten og begyndte en tid med meditation, faste og bøn. Hver dag tog Usui en sten op og bad Gud om en åbenbaring og forståelse af sanskrit-symbolerne i de buddhistiske Sutras.

På fastens sidste dag bad Usui Gud om at svare på hans bøn. I samme øjeblik så han en lysstråle komme farende imod ham som et lyn. Lysstrålen ramte ham midt på panden og slog ham bevidstløs i jorden. Han troede først, at han var død. Pludselig så han masser af farvede bobler i lyserød, blå, lilla og i alle regnbuens farver, og Sanskrit-symbolet viste sig foran hans øjne i guld. Usui udbrød: “Ja, nu husker jeg”. Alt dette forunderlige var starten på Usui’s naturlige healingsmetode – den metode, som vi kender som Reiki.

Legenden om Mikao Usui fortsætter med, at han på vej ned af bjerget skar den ene fod på en sten. Han første hånden ned til foden, som helede fuldstændigt op. Han fortsatte med at heale og helbrede folk, der forbavsedes over, at han kunne fjerne smerter og sygdomme. De mennesker, som han helbredte, lagde mærke til, at hans hænder blev varme, når han rørte ved dem.

Dernæst gik Usui til Kyotos slumkvarter for at hjælpe og heale de fattige og tiggerne. Her tilbragte han 7 år med behandling og healing af de syge. Han opdagede imidlertid, at nogle af de samme mennesker, som havde modtaget healing, kom igen og igen. Han blev klar over, at disse mennesker havde valgt at tigge, og at de anså verden for at være for besværlig at leve i – en verden, der krævede for meget selvdisciplin. Ved denne lejlighed indså han, at Reiki skulle forandres, hvorefter han udgav Reikis 5 grundlæggende principper, som er:

  1. bare i dag vil jeg være taknemmelig
  2. bare i dag vil jeg være ubekymret
  3. bare i dag vil jeg være uden vrede
  4. bare i dag vil jeg være ærlig overfor mig selv og andre
  5. bare i dag vil jeg være kærlig og ærbødig overfor alt levende

Hvordan er Reikimester Esther Økær i direkte linie fra Mikao Usui?
Mikao Usui fik  i løbet af årene 18 disciple, som rejste rundt med ham i Japan. Inden han døde, indviede Mikao Usui fru Hawayo Takata til mester. Inden Takatas død i 1980 havde hun indviet 22 personer til Reikimestre, heriblandt Iris Ishikuro.
Hvis du har lyst til at se, hvorledes Esther Økær er i direkte linie fra Mikao Usui, kan du klikke her og læse mere.

Følg Reikihealer.dk by Esther Økær

Følg Reikihealer.dk på Facebook

Kontakt Esther Økær her

E-mail: esther@reikihealer.dk Telefon: +45 60643550

Virksomhedsnavn: Esther Økær
CVR. nummer: 25447905

Jeg bestræber mig på at besvare emails hurtigt. Husk at checke dit spamfilter, hvis du ikke har modtaget en svarmail fra mig indenfor 24 timer på hverdage.
Hvis du har afsendt din e-mail til mig i en weekend eller på en helligdag, vil jeg besvare mailen senest den nærmeste hverdag