Er du kreativ?

 

Esther’s Fredagsblog den 11. august 2017

Jeg har en veninde, som er meget kreativ. Hun kan både male og tegne, fotografere og lave grafisk design (bl. a. kreerer hun nogle smukke hjemmesider). Oven i dette kan hun også skrive sangtekster og komponere musik. At hun samtidig er en fantastisk salsadanser gør hende ikke mindre kreativ. Og hov jeg glemte helt at nævne, at hun også laver fremragende og meget dekorativ mad.

Jeg har altid gerne ville være kreativ, men jeg kan hverken male eller tegne, og mændene står ikke ligefrem i kø for at danse med mig ved salsastederne.

Hvad er det, som gør folk kreative? Er det arv? Eller er det noget tillært?

På et tidspunkt spurgte jeg min venindes forældre, om de også var kreative. Det måtte de svare nej til, men det kom dog frem, at min venindes bedstefar også havde malet. Så måske kan kreativiteten springe et led over?

Eller er det mon sådan, at vi alle sammen har et kreativt gen eller andet sted, som vi så kan vælge at bruge, hvis vi opdager det – eller andre opdager det for en.

Kunne jeg mon alligevel have udviklet min kreative side, hvis jeg var fortsat med at tegne de ubehjælpsomme tegninger, som jeg kreerede efter skoletid? Tegninger, som altid var en del af en historie, som foregik inde i mit hoved. Eller var de mon snarere (som jeg selv tror) en slags selvterapi som reaktion på, hvad jeg oplevede i min hverdag?

Se det er der ingen der ved. Sandheden er i hvert fald, at hvis jeg på et selvudviklingskursus bliver bedt om at tegne eller male noget – eller måske lave en collage – ja så kan jeg ikke få det til at gå hurtigt nok med at blive færdigt. Det bliver da også gerne derefter. Når alle de andre deltageres værker bagefter beundres ved den afsluttende “udstilling”, bliver der gerne kigget med lidt medfølende øjne på min produktion.

Så jeg må nok konstatere – at kunstner på den vis er jeg i hvert fald ikke.

Jeg tror dog på, at der er et frø inden i os alle sammen, som venter på at blive vandet, så det kan folde sig ud i fuldt flor – blomstre – sætte nye frø – som måske så oven i købet breder sig som i en have.

Kreativitet kan vise sig på alle måder:Kvinden, som til alle selskaberne fremtryller den ene lækre middagsret efter den anden. (“Nej – det er da ikke noget – jeg fulgte jo bare en opskrift”)
Eller manden, som elsker at bage og lave nye eksperimenter med at putte forskellige anderledes ting i sine brød og sine kager (“Se min kære kone – hvor god jeg er”)
Børnene, som har lavet et fantasislot ud af Legoklodser
Eller hende, der endelig gerne ville have været blomsterbinder, men fordi hun tjener bedre på et job som HR-medarbejder – kun glæder os andre med dekorationer
Og dem, som er gode til at strikke eller sy

Ja – vi er alle sammen kreative – på hver vores måde.

Hvad er DU kreativ med?

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

(Bloggens indhold er ikke sponsoreret/contents of the blog have not been sponsored)

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.