Er du på beskyttet?

Fra tid til anden kan vi alle have behov for at beskytte os selv for at undgå at blive tappet for energi og blive udmattede.

Tine Krull Petersen – en af læserne af Esthers Fredagsblog – har foreslået mig at skrive om netop dette emne.

Gad vide om ikke de fleste kender til, at vi træder ind i et rum og kan mærke, at der er en tung energi fra en eller flere personer, som sidder der. Alt dette kan påvirke os negativt, så vi selv får det dårligt – via udmattelse eller måske oven i købet en tung uforklarlig tristhed eller anden form for ubehag.

Specielt udsatte

Specielt udsatte for påvirkninger er mennesker, som er i tæt kontakt med andre mennesker via deres job – f. eks. terapeuter, healere, sosu-arbejdere osv. Mange oplever, at de er udmattede af træthed, når de kommer hjem fra arbejdet. Ja – måske er det ”bare” fordi de har haft travlt – men det behøver det ikke nødvendigvis at være. Selv en terapeut eller en healer, som ”kun” har haft en enkelt klient, kan føle den samme udmattelse, som en person i et andet erhverv, der har arbejdet i 7 timer.

Stress er en faktor, der kan medføre, at vi bliver mere sårbare og modtagelige overfor andre menneskers energifelt. Og hvis du er særligt sensitiv, vil du også opleve disse påvirkninger tydeligt.

Vi kan alle opleve perioder i vores liv, hvor vi er mere eller mindre udsatte for disse påvirkninger. Så tro ikke, at du er ”fredet”, fordi du ikke er nævnt her.

Hvorfor bliver vi udmattede?

Der sker det, at vores eget energifelt – som vi har rundt om hele vores krop – har opfanget impulser fra det andet menneskes energifelt. Nogle oplever måske endda, at deres energi ligefrem bliver ”spist” af andre mennesker.

Jo tættere på og mere intenst vi er sammen med et andet menneske – jo mere risikerer vi nemlig, at personen (eller hvad der omgiver personen) tapper os for energi. Samtidig med har vi opsamlet det andet menneskes energi, som ikke er forenelig med vores egen. Det vil sige, at vi sådan set kan føle det, som det andet menneske føler eller effekten af det.

Hvad kan vi gøre for undgå at blive udmattede?

Hvad kan vi så gøre, hvis vi er udsat for disse påvirkninger, som dræner os mentalt, fysisk og emotionelt?

Allerførst handler det om at blive bevidst om, hvilke situationer, der udmatter dig. Er det efter at have lavet personlig pleje på beboere på et plejehjem? Eller er det efter at have haft klienter i samtaleterapi eller til healing? Eller er det, efter du har diskuteret med din søster i telefonen?
Eller …. ?

Dernæst kan du lære at beskytte dig selv – enten før behovet – hvis du på forhånd er bevidst om det – eller mens du i situationen. Det gøres på flere måder. Jeg vil komme ind på en enkelt metode, som kan gøres hurtigt og nemt. En yderligere fordel er ved denne metode, er, at du stadig er ”til stede” for andre mennesker i stedet for at ”lukke af”, så de vil føle, at du er utilnærmelig. Det vil sige – du er fuldt ud til stede – men samtidig beskyttet.

Gylden spiral

Du forestiller dig simpelthen, at du trækker en gylden spiral ned igennem din isse – hele vejen ned i gennem kroppen ved indåndingen og tilbage op igennem kroppen ved udåndingen. Denne lille teknik kan faktisk være med til at lave små mirakler. Måske vil du opleve, at du pludselig er i stand til at have samtaler, som du måske tidligere syntes var ubehagelige. Hvis du føler et behov for det, kan du gentage dette et par gange. Jeg har selv brugt spiralen med succes både i forbindelse med meditation eller på vej ind af døren til et lokale.

Den gyldne spiral er kun én af de mange metoder, som kan bruges til at beskytte dit energifelt.

 Andre metoder

Hvis det er et generelt problem for dig, at du bliver drænet energimæssigt, foreslår jeg, at du lærer en eller flere andre metoder enten fra mig eller en anden instruktør.

Jeg rådgiver og underviser selv i flere former for beskyttelse – bl. a. en meget effektiv beskyttelses­meditation, som jeg har lært af en shaman for en del år siden.

Også indenfor Reiki og Inkatraditionen er der gode teknikker. Læs mere om Reiki her

Læs mere om Inkatraditionen her

Pas på dig selv. Husk, at der kun er én dig – og du skulle gerne holde livet ud.

Tak til Tine Krull Petersen for forslaget til bloggen. Du kan også være med til at bestemme indholdet af Esthers Fredagsblog. Skriv til mig her

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

 

Bloggen er ikke sponsoreret

2 replies
  • Reikihealer
   Reikihealer siger:

   Tak Folmer. Jeg er glad for, hvis du kan bruge det til noget. Jeg starter altid selv min morgen med bl. a. at lave beskyttelsesmeditationen. Og den gør virkelig en forskel, synes jeg.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.