Hvis bare jeg får ….. så bliver jeg lykkelig!

Kender vi mon ikke alle netop den sætning på den ene eller anden måde? At vi tror, at vores lykke afhænger af noget udefrakommende i stedet for noget inden i os selv.

Meget tit bliver lykke forbundet med penge i overflod. At hvis vi bliver mange­millionærer i lotto, så er lykken sikret.

Men er dette i virkeligheden sandt?

Giver penge lykke?
Selvom vi har penge i overflod og kan købe, alt, hvad vi behøver – kan vi f. eks. stadig blive ramt af alvorlig sygdom, hvor helbredelse ikke er mulig. Vi kan miste en nærtstående person. Pludselig betyder det intet, at vi har millioner i banken, for det bringer ikke vore kære tilbage.

Som jeg ser det, så er det, som vi kan købe for penge – udelukkende lykke – købt på lånt tid.

Når vi f. eks. endelig har fået råd til at købe et fantastisk nyt vidunder indenfor elektronik-verdenen – et vidunderprodukt, med lidt flere funktioner, end dét lignende produkt, som vi købte for 1 år siden – så føler vi os lykkelige. Hver gang vi kigger på det nye vidunder, er det med et forelsket blik. Vi tager elektronikvidunderet frem igen og igen – og vi håber, at andre ser, at netop vi har fået denne nye model.

Tag ansvar for din egen lykke
Eller vi tror, at ansvaret for, at vi bliver lykkelige ligger hos et andet menneske. Så skynder vi os at få en ny kæreste. Vi søger lykken udefra – i stedet for stole på, at lykken først og fremmest afhænger af os selv og ligger som en spire inden i vores hjerte og venter på at folde sig ud og blomstre i fuld flor.

Få måneder efter – begynder vi måske allerede at sukke efter en endnu nyere elektronik­model eller kæreste, som vil gøre os endnu mere lykkelige.

Ja – ja – jeg ved det godt. Jeg kan kun skrive om alt dette, fordi jeg selv har været der – flere gange. Hver gang med en efterfølgende fornemmelse af, at nej – dette (eller han) gjorde mig (heller ikke) mere lykkelig.

Hvad er lykke?
Igennem årene har jeg ændret min opfattelse af lykke. Jo – jeg vil da gerne stadig vinde millioner i lotto. Ikke fordi det vil gøre mig lykkelig – men udelukkende fordi det ville gøre visse områder i mit liv nemmere.

Jeg føler mig lykkelig i mange situationer. Situationer, hvor mit hjerte næsten bobler over af glæde og taknemmelighed – som f. eks.:

 • Når jeg sidder på gulvet med mit elskede barnebarn på skødet
 • Når jeg er sammen med mennesker, jeg elsker og holder af
 • Når jeg ser en regnbue, lige når jeg har brug for en opmuntring
 • Når jeg ser et smukt landskab og ved at Universet er fantastisk
 • Når jeg ser ind i nogle øjne, som ser mig – hele MIG

Jeg kunne blive ved med at remse op. Mulighederne for at føle lykke er i virkeligheden mange – og helt uden for bankkontoen. Og med mindre du er et lille barn – så er den eneste der bærer ansvaret for din lykke – dig selv – og kun dig selv.

Begynd at lægge mærke til, hvad det er i din hverdag, som er med til få dig til at føle DIG lykkelig. Store ting – små ting.

Hvad er lykke for DIG? Hvornår føler DU dig allermest lykkelig?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og vær sikker på at få læst alle mine blogindlæg

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

(Bloggens indhold er ikke sponsoreret/contents of the blog have not been sponsored)

 

 

6 replies
 1. Inge Økær
  Inge Økær siger:

  Ja, lykke er vel sjælden en permanent følelse – men spotvis lykke, det kan jeg skrive under på. ?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.