Hvis jeg skulle følge mit hjerte – så ville jeg

Jeg tror, at de fleste af os kender denne sætning. Vi har sagt den højt overfor andre – eller vi har tænkt den inden i os selv. Meget ofte er denne sætning så efterfulgt af et men…..

“…. men det kan jeg jo ikke, for så ……..”

Selvom vi egentligt godt ved, hvad vores hjerte ønsker, at vi skal gøre – handler vi ofte imod og gør det stik modsatte.

Hvorfor følger vi ikke hjerte
Ofte handler vi imod vores hjertes ønsker af frygt for konsekvenserne ved at følge vores hjerte. Og her mener jer ikke de positive konsekvenser – såsom den boblende glæde, optimisme – ja måske ligefrem lykke, som kan opstå, hvis vi følger vores hjerte.

Næh – jeg mener vores negative forventninger om konsekvenser, der kan true vores livsgrundlag på den ene eller anden måde. Måske hader du dit job – men tør ikke springe ud i noget helt andet – af angst for at komme i økonomisk nød.  Måske er du i et dårligt parforhold – men tør ikke afslutte det af angst for at blive alene. Måske skal du træffe et valg mellem to mulige, men tør ikke lade hjertet vælge – af angst for, hvad omverdenen vil sige til det.

Modargumenter blokerer hjertet i at komme til orde
Det kan være meget vanskeligt at følge dit hjerte. Der kan være modsatrettede argumenter, som drøner rundt i hovedet på dig og forsøger at få dig til at lade være med at følge dit hjerte, men i stedet for følge en vej, som måske virker mere ”sikker” og ”tryg”. Ofte er det måske den ”sikre/trygge” vej, du ender med at vælge. Måske tror du rent faktisk, at du har fulgt dit hjerte – for så noget tid efter at opdage, at det har du absolut ikke. (Der kan gå flere år, inden man opdager det).

Øvelse gør mester
Hvordan lærer vi at følge vores hjerte? Jeg kan kun tale ud fra min egen erfaring: Øvelse – øvelse – øvelse. Igennem mit liv er jeg alt for ofte gået imod mit hjerte. Dermed er jeg havnet i mere eller mindre uheldige omstændig­heder, inden det er gået op for mig, at det var fordi jeg ikke lyttede til, at mit hjerte i virkeligheden råbte til mig. Jeg har måske allerede vidst det inden og har sagt: ”Altså hvis jeg skulle følge mit hjerte…. så”. Og så er jeg alligevel gået imod.

Heldigvis er jeg blevet meget bedre til at følge mit hjerte nu.

  1. metode – Lyt til dit hjerte og mærk efter
    De situationer, hvor jeg med sikkerhed ved, hvordan jeg bedst kan følge mit hjerte, mærker jeg det rent fysisk i mit hjerte. Ja – ofte inden tanken er nået at komme op i min hjerne. Jeg mærker det som en boblende lethedsfølelse – eller det modsatte en tyngde eller tristhed. Hvis du gerne vil være endnu mere sikker, kan du bruge den næste metode, som er en sandheds-detektor.
  2. metode – Maven taler for hjertet
    Det er ikke tilfældigt, at man taler om “mavefornemmelse”. Hvis du mærker efter i din mave, vil du altid kunne finde sandheden. Maven taler også med store bogstaver – enten med en boblende lethed eller en tyngende knude. Hvis du kender til chakraer, vil denne fornemmelse være at finde i dit solar plexus.

Indre ro
For at kunne benytte de to ovennævnte metoder, er du nødt til at have indre ro. Hvis du er urolig og stresset, vil du ikke kunne være sikker på resultatet. Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at du har jordforbindelse og at du er virkelig rolig indvendig – f.eks. vha. meditation. Du kan evt. benytte den mest enkle form for meditation – nemlig at observere din vejrtrækning. Læs mere her om meditation og en nem jordforbindelses-teknik

Hvis du følger dit hjerte – er du tro overfor dig selv
Øv dig i at tage dig selv på ordet, så du rent faktisk siger ja til dit hjerte!

Følg dit hjerte!!!!

 

Indholdet af denne blog er ikke sponsoreret

PS:

Også healing kan være med til at hjælpe dig til at følge dit hjerte bedre.

– og hvis du vælger at starte på en Reiki healer uddannelse, vil du ovenikøbet kunne heale dig selv. Der er et liv før Reiki og et liv efter Reiki – læs mere her

 

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.