Jeg ved altid bedre end dig!

Kender du de mennesker, som altid ved, lige præcist hvad der er bedst for DIG? “Nej – du burde gøre dette her i stedet for.” “Lad nu være med at spise det. Det er usundt for dig”. “Hvorfor gør du ikke …… etc. etc.

Det kan være mega-irriterende og trættende at være den person, som hele tiden får at vide, at han/hun hellere skulle tage at gøre tingene anderledes.

Gode og velmenende råd
Måske er du den person, som hele tiden får “gode” råd.

Måske er du den person, som hele tiden giver “gode og “velmenende” råd. “Jamen, det fungerer jo så godt for mig. Jeg kan jo se, at hun/han vil få det bedre, hvis………

Eller måske sladrer du med andre i omgangskredsen, at: “Det er altså også for dumt, at hun altid gør sådan. Hun ved jo, at det er dårligt for hende”.

Selvom du måske virkelig oprigtigt mener, at du “ved bedre” end den anden person – så er det vigtigt at huske, at fordi noget føles godt og rigtigt for dig, behøver den anden person ikke at føle det på samme måde.

En unik rejse igennem livet
Ingen mennesker er helt ens. Vi er allesammen unikke og har vores helt egen rejse igennem livet. Ind imellem taler livet mindre pænt til os – men der er en mening bagved, som vi måske ikke fatter lige med det samme.

Og det skal andre mennesker ikke blande sig i.

Som jeg har skrevet om tidligere – så er livet fyldt med udfordringer – både store og små. De er der for, at vi skal vokse af dem og drage vore egne erfaringer.

Jamen, jeg vil hende jo det bedste
Jo – jeg ved det godt: Du ønsker virkelig oprigtigt at hun/han skal have det godt. Det er derfor, at du prøver at komme med gode råd. Måske er det rent faktisk også noget, som det andet menneske kan bruge til noget – men bare ikke er parat til endnu.

Lad tingene udfolde sig af sig selv for det andet menneske. Medmindre han/hun selv beder om hjælp. Så er det en anden sag.

Og du, som hele tiden modtager alle de “velmenende råd”. Husk, at du har lov til at sige fra. Det er selvfølgelig altid ok at spørge andre til råds, hvis du har behov for det. Det er dit valg – dit liv – din rejse – og KUN du bestemmer.

Det er vigtigt, at vi allesammen husker, at livet er en rejse for os alle hver især. Og vi følges altså ikke ad hele vejen.

Hav en fantastisk weekend – Livet venter på dig!
OBS – OBS – OBS: Læg mærke til fotoet øverst på siden (fra Peru). Denne rejse med bus fører til LOVE (kærlighed). 🙂

PS: De fleste af os har i øvrigt begge sider i os. 🙂

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

Tilmeld dig mit Nyhedsbrev

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.