Så lyt dog!

Livet er fyldt med udfordringer
Ja – livet er fyldt med udfordringer. Store og små udfordringer. Lige fra et punkteret dæk til alvorlig sygdom og død. Tilsyneladende er der nogen, der rammes mere end andre. De har måske sygdom og død tæt inde på livet – endda op til flere gange.

Det er ikke en konkurrence
Kender du de mennesker, som tilsyneladende lytter til et andet menneskes problemer – men har travlt med at overtage ordet så hurtigt, at de kan fortælle om deres egne problemer? Nogle gange er det som en konkurrence, hvor de skal vise, at de har det lidt dårligere end alle andre. Er det janteloven, som kommer ind i billedet – også på sådan et obskurt område?
Du skal ikke tro, du er noget – for:

  • jeg er nemlig mere syg, end du er
  • jeg har nemlig færre penge, end du har
  • jeg har nemlig haft flere narcissistiske kærester, end du har
  • det er nemlig værre for mig at miste et job, end det er for dig
  • eller……..

Respektér og anerkend andres Univers
Der er ikke nogen, som går fri af udfordringer og bekymringer. Der er noget til os alle.

Ja – det kan godt være, at dine udfordringer virker til at være mere alvorlige end andre menneskers. Men det er vigtigt at forstå, at i netop dette andet menneskes Univers, er hans/hendes udfordringer store og føles måske uløselige. Også selvom du ikke kan forstå det.

Stærke mennesker
Jeg kender mennesker, som er meget alvorligt syge. Alligevel er de positive og optimistiske.

Og hvad er endnu mere beundringsværdigt og smukt: På trods af deres egne meget store udfordringer, er de der altid for andre mennesker. Blandt andet lytter de uden at have travlt med at fortælle om deres eget. De har forstået det meget vigtige: At vi allesammen har vores eget at slås med, som lige nu og her kan føles ligeså hårdt som f. eks. alvorlig sygdom.

Graden af udfordringer ændrer sig 
Måske er en af hemmelighederne, at disse stærke mennesker tidligere har haft “mindre” udfordringer, som har fyldt i deres liv. Nu har graden af udfordringer ændret sig, så de ikke længere lade sig påvirke af dem på samme måde. Nu kunne de så vælge at gå ind i en konkurrence med andre. Men i stedet for husker de tilbage på deres eget liv, så de ved, at selv små udfordringer kan fylde.
Eller måske er de rummelige og lyttende, fordi det hjælper dem til at tankerne væk fra deres eget. Eller måske er det en kombination.

Rummelighed
Øv dig i at være ligeså rummelig. Stop dig selv – næste gang du er lige ved at gå ind i en “konkurrence”, om hvem der har det værst – dig eller din modpart.

Kender du en, som har det hårdt i øjeblikket? Så ring til hende/ham og lyt. Vær til stede 100%.

Vent ikke på, at hun/han ringer til dig. Måske har denne ydmyge person nedgraderet sine problemer overfor dig, så du ikke ved, hvor slemt, det er. Men det betyder ikke, at han/hun ikke har brug for dig.

Ved at give plads til den anden – vil du opdage, at du selv får meget mere rummelighed tilbage. Du bliver også lyttet til.

Måske er du i forvejen allerede den rummelige.

Og så siger jeg bare: Tak for dig! Og tak for, at du lærer mig også at være rummelig!

Og måske er du så heldig, at folk også er begyndt at lytte lidt til dig – for det fortjener du!

 

Hav en fantastisk weekend – livet venter på dig.

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

Tilmeld dig mit nyhedsbrev – hvor du også kan læse Esthers Fredagsblog

 

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.