Så sig dog tak!

Nogle mennesker siger: “Jeg har ikke noget at være taknemmelig over. Alt går mig imod”

Se det er en overbevisning, som kan være selvforstærkende. Negativt avler negativt – positivt avler positivt. Sådan er det også med taknemmelighed.

Der er nok til alle
Det er faktisk sådan, at Universet er fyldt med overflod. Der er rigeligt til alle.

“Sikken en gang newage-vrøvl”, tænker du måske nu. “Hun har vist læst for meget i “The Secret” (en bog, som er bl. a. er fokuseret på at skabe overflod).

Sandheden er, at jeg kun har skimmet ovennævnte bog, så det er ren og skær erfaring, jeg byder ind med her. De læsere, som læste min blog om mirakler i sidste uge, hvor jeg mirakuløst fik en medisterpølse forærende – på det allermest perfekte tidspunkt – lagde måske mærke til, at jeg skrev, at jeg huskede at være taknemmelig.

Og det er jo netop det, som det hele handler om: Vis taknemmelighed – og du skal få!

Hvem skal jeg være taknemmelig overfor?
Hvad taler hun nu om? Hvem skal jeg sige tak til? Ja – i mit tilfælde kunne jeg jo starte med at sige tak til den søde ekspedient. Dernæst følte jeg mig i det hele taget virkelig taknemmelig over det, som var sket for mig. (Jeg var jo virkelig sulten, som du måske husker).

Hvem du siger tak til  – er underordnet. Ordet “Tak” er nok. Så er det ligegyldigt, om du siger tak til en Gud, Universet, en lykkemønt, din gamle Teddybamse – eller dig selv. Du behøver ikke engang at beslutte dig for, hvem din tak er henvendt til. Den skal nok nå frem til rette sted.

Start med det nemme
De fleste vil kunne finde et eller andet at være taknemmelig over i deres liv:

 • Jeg får mad hver dag
 • Jeg har et sted at bo
 • Jeg har en dejlig familie
 • Solen skinner
 • En regnbue
 • Et lille barn, som smiler til dig
 • En person, som hjælper dig med noget
 • Og ……….

Ren og skær taknemmelighed er nok. Husk at være taknemmelig over småbitte ting, som sker for dig i hverdagen. Måske finder du en 10 krone på jorden: “Tak – så har jeg lige den mønt, jeg mangler til en kundevogn eller en is.” Ved også at være taknemmelig overfor selv (tilsyneladende) små ting – kommer der større og større ting at være taknemmelig over. (Jo – det passer! 🙂 )

Tak på forhånd
Du kan ovenikøbet begynde at sige tak – allerede INDEN du har modtaget noget/oplevet noget, som du ønsker dig. Der er jo f. eks. den kendte med at “bestille” en parkeringsplads på et sted, hvor det normalt er svært at finde en plads. Hver gang jeg husker at gøre det – så er der en plads. Jeg har oven i købet eksperimenteret med at bestille ‘en specifik parkeringsplads ud af mange mulige – og det er også lykkedes – op til flere gange. Og hvordan gør jeg så det? Ved at sige “tak” på forhånd.

Vend negativt til positivt
Nogle gange siger jeg tak for noget, som jeg måske i virkeligheden i første omgang ikke er taknemmelig over. Det gælder f. eks. i dag, hvor jeg kom kørende på motorvejen. Lige da jeg passerer en motorvejsbro rammer en sten min forrude med et stort “klonk”, så der kommer et halvstort stenslag på ruden. Jo – jeg blev ærgerlig – men lige efter ærgrelsen tænkte jeg: “Godt, det var på passagersiden i stedet for førersiden. Nu haster det mindre med at få den repareret. Tak for det.”

Du skal kunne mærke taknemmeligheden
Der er en anden vigtig ingrediens: Følelsen af taknemmelighed. Du skal kunne mærke, at du er taknemmelig – måske som bobler eller en indvendig ro. Det gør nemlig en positiv forskel. Det kan være svært i begyndelsen, men øv dig hver dag i at sige tak for både stort og småt. Måske kan du ikke mærke det i begyndelsen, men efterhånden vil det nemmere.

En sidste ingrediens
Giv slip – giv slip – giv slip. Og se hvad der sker.

Vis taknemmelig overfor stort og småt
Og det gælder virkelig alting. Jo – mere taknemmelig du er for at modtage både stort og småt – jo mere kommer der til dig.

Tror du stadig ikke på det?

Lad mig komme med et eksempel, som måske kan forklare det på en mere jordnær måde:

Du har givet en gave til en person. Personen tager bare imod den – uden at sige tak.

Ok – hvor meget lyst har du så til at give den person en gave en anden gang?

Og prøv så lige at vende den om…….

Kan du se – hvad jeg mener……. ? 🙂

Hav en fantastisk weekend – Livet venter på dig!

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook her

2 replies
 1. Janne
  Janne says:

  Kære Esther
  Du har så uendelig ret, tak for dit indlæg. Jeg tænker tit på hvor glad jeg er for at jeg kan være taknemmelig og at mine børn også ejer den egenskab. Et liv uden at kunne være taknemmelig for de små ting, er min min optik et fattigt liv. Kærligst Janne

  Svar
  • Reikihealer
   Reikihealer says:

   Tak for ordene Janne 🙂 Jeg synes heldigvis, at jeg finder mere og mere at være taknemmelig over, og det er jeg taknemmelig over. 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.