Bare i dag vil jeg være uden vrede

Bare i dag vil jeg være ubekymret
Bare for i dag vil jeg være uden vrede
Bare i dag vil jeg være ærlig over for mig selv og andre
Bare i dag vil jeg vise kærlighed og respekt for alt levende

I sidste uge startede jeg en serie på 5 indlæg om Mikao Usui’s 5 Universelle Principper. I kan læse mere om Mikao Usui er her.

Bare i dag vil jeg være uden vrede
Igen handler det om at træffe et valg. Valget om at være uden vrede er mindst ligeså svært som sidste uges valg om at være ubekymret.

Spejl
Noget vi måske ikke tænker over, når vi bliver vrede på en person, er, at vrede ofte kan afspejle noget af os selv, som vi ikke bryder os om at se. Prøv at have det i baghovedet, næste gang, du mærker vrede overfor en person. Måske er personen bare et spejlbillede af dig selv. Har du lyst til at være vred på dig selv? Eller har du lyst til at arbejde med de sider, du ikke bryder dig om hos dig, som afspejles hos den anden?

Vred på et splitsekund
Vrede kan have ophobet sig over mange år – ofte siden barndommen via forskellige traumatiske hændelser og oplevelser. Derfor kan det at slippe vrede også være meget meget svært. Vrede kan opstå på et splitsekund. Nogle gange så overvældende hurtigt, at det overrasker en selv.

Jamen – jeg har da lov at være vred
Ja – din vrede er naturligvis din egen. Så du har din fulde ret til at blive ved med at klamre dig til den. Udfordringen er blot, at selvom du føler, at det er ok at være vred, tjener den ikke meget godt. Ja – du kan få afløb for dine frustrationer ved at brøle ud og smide med ting – men hvad er konsekvenserne?

Du får andre til at frygte dig
Når du bliver vred og virkelig viser din vrede overfor en eller flere personer, vil du måske nok virke stor, overvældende og frygtindgydende. Det kan måske få modparten til at “makke ret”, men er dette i virkeligheden en sejr for dig? Ønsker du virkelig, at andre mennesker skal gå på listesko overfor dig for ikke at gøre dig vred?

Du mister respekt
Når du har vist din utilfredshed tilstrækkelig mange gange (antallet afhænger af din modpart), vil modparten efterhånden miste respekten for dig. En person, der er nødt til at puste sig op for at skabe respekt omkring sig, opnår det totalt modsatte. Ikke nok med, at du mister respekten fra andre pga. din vrede. Du mister også din selvrespekt. Inderst inde ved du egentligt godt, at dette er ikke hensigtsmæssig.

Du mister din power
Ved at “have brug for” at ytre dit mishag ved hjælp af vrede, mister du din power. Du opdager efterhånden, at omverdenen er så vant til din vrede, at de ikke regner den for noget. Du får med andre ord INTET ud af den. Modparten har for længe siden mistet respekten for dig – så efterhånden er al din power sivet ud af dig. Måske er din power overført til modparten, der håndterer din vrede med andre tiltag såsom flugt eller tavshed. Modpartens valg er ligeså uhensigtsmæssige, da de ofte kan lægge yderligere brænde på dit vredesbål – og så kører det i ring.

Behold din power
I stedet for at miste din power pga. din vrede, kan du vælge at beholde din power og lære at “fange” vreden i opløbet. Der er mange metoder til dette. Der findes endda “vrede management” kurser, man kan vælge, hvis ens vrede fuldstændig har taget over. Der er naturligvis den kendte med at tælle til 10, men dette kan ikke altid lade sig gøre ved en pludselig opstået vrede. Måske kan du bruge denne metode, taget fra NLP:

Anker
Et anker kan f. eks. bruges til at skabe øjeblikkelig ro. Et anker kan f. eks. være et sted eller en genstand, der dog måske ikke altid er lige inden for rækkevidde. Derimod har de fleste mennesker 2 hænder med 5 fingre på hver. Du kan f. eks. “forberede” dit anker på følgende måde – gerne med hjælp fra en anden:

  1. Beslut dig på forhånd for, at når du sætter din højre tommel- og langefingerspidser mod hinanden, er du i dit anker, hvor der er ro og fred (du vælger naturligvis selv, hvilke fingre)
  2. Luk øjnene og se for dig en situation, du har været i tidligere, der har fået dig til at være rolig og glad
  3. Sørg for, at du får alle detaljerne frem fra situationen: Lydene omkring dig, duftene, synsindtrykkene, følelsen i kroppen osv.
  4. Fortsæt med at tage de positive sanseindtryk ind, indtil du fornemmer, at du er helt oppe omkring et 10-tal på tilfredshedsbarometret
  5. Sæt nu din højre tommel- og ringfingerspidser mod hinanden, så de berører hinanden kortvarigt – måske et par sekunder – men nok til, at du lige har fornemmelsen af det
  6. Giv slip på berøringen

Hver gang du mærker en begyndende vrede boble op i dig, skynder du dig at sætte de to fingerspidser mod hinanden. Vupti – du har ro i kroppen. Er der noget vrede ikke næres af, så er det ro. Er der noget, som smitter positivt af på andre, så er det ro. Og ro føder harmoni, balance, glæde og kærlighed. (Teknikken kan bruges på andre følelser end vrede.)

OBS: Husk, at denne metode ikke “helbreder” vrede, men blot kan hjælpe med at “tæmme” den, inden den blusser op. Hvis du ønsker at forblive uden vrede, må du arbejde dybere med hvad der ligger til grund for din vrede.

Traumeterapi
Traumeterapi – hvor du f.eks. finder frem til det/de grundlæggende trame(r), som ligger til grund for din vrede kan være en dybere løsning. Ofte kan der findes en årsag fra den tidlige barndom, som så bliver trigget i voksenalderen.

Et godt bud på en særdeles effektiv traumeterapi er QTTT: Quantum Time Travel Technique. Læs mere her

Mindfulness og Meditation kan også hjælpe dig på vej.

Hvornår vælger du at være uden vrede?

Livet venter på dig!

Følg Esthers Fredagsblog på Facebook

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.